h

Motie SP aangenomen over uitstellen AWBZ maatregelen

23 oktober 2008

Motie SP aangenomen over uitstellen AWBZ maatregelen

In de raadsvergadering van vanavond werd een motie aangenomen van de SP die er voor pleit om de snelle invoering per 1 januari 2009 van het AWBZ maatregelenpakket tegen te gaan. Wanneer deze volgende kille bezuiniging er door komt, zullen ongeveer 200.000 mensen in de problemen kunnen komen. Het wordt moeilijker om zorg te krijgen en dat treft zoals altijd de mensen mensen die al toch vaak al weerloos zijn. SP verzekerde de raad dat dit niet mag gebeuren.

Red de AWBZ!

De SP diende een motie in waarin het college werd opgedragen om alles in het werk te stellen deze regeling tegen te houden. Na veel instemmend geluid in de raad was uiteindelijk de PvdA de enige die er niet zeker van was. "Ze wilden nota bene schorsen. Hun eigen wethouder moest ze er uiteindelijk toe overtuigen dat eigenlijk niemand bij zijn gezonde verstand tegen een dergelijk voorstel kan zijn", aldus fractievoorzitter Martijn. Het is symbolisch te noemen dat juist een partij die ooit een sociale partij was, de enige twijfelaars waren.

In elk geval hoopt de SP dat het aannemen van de motie ertoe leidt dat de maatregelen op zijn minst worden uitgesteld. In verschillende gemeenten zijn soortgelijke moties al unaniem door de gemeenteraad aangenomen. Het is weer een succes voor de AWBZ clienten en voor de SP!

Steun de petitie voor behoud van de AWBZ!

U bent hier