h

SP presenteert plannen voor wonen in buurten en wijken

16 september 2008

SP presenteert plannen voor wonen in buurten en wijken

“Het gaat slecht met de publieke sector. De problemen bijvoorbeeld in onderwijs en zorg stapelen zich op. Mensen zijn nummers geworden, de menselijke maat is zoek, de bureaucratie vreet tijd en geld. Willen we weer trots kunnen zijn op de publieke sector dan zal het allemaal kleinschaliger moeten. De schaal van de buurt is buitengewoon geschikt om onderwijs, zorg, ouderenopvang, arbeidsbemiddeling en opvoedingsondersteuning te organiseren. In een levendige buurt met voldoende voorzieningen, waar mensen elkaar kennen en tegenkomen, wordt de betrokkenheid op de buurt en medebewoners groter.” Dat is de kern van het pleidooi van Agnes Kant in het nieuwe SP-plan De buurt, de schaal van de toekomst.

De buurt, de schaal van de toekomst

De komende tijd zal ook de SP in Nieuwegein aandacht schenken aan de visie op buurten en wijken. Al eerder deze zomer trok SP de wijken in om mensen te vragen naar de leefbaarheid van hun wijk en buurt. Dit leverde al veel informatie op en mensen waardeerden het om thuis bezocht te worden door een politieke partij.

Op dit moment wordt er in de gemeenteraad gesproken over de zogenaamde 'structuurvisie'. Dit gaat over de toekomst van Nieuwegein tot 2025. Alls het aan de gemeente ligt, wordt er weer veel gebouwd en wordt de gemeente geherstructureerd voor vele miljoenen. Dit jaar echter kwam er een rapport uit van de woningbouwvereniging Mitros die aan hun bewoners hadden gevraagd wat zij het meest belangrijk vinden voor de toekomst van Nieuwegein. Het antwoord was duidelijk. Mensen zijn vooral betrokken bijn hun eigen wijk of buurt en pleiten voor een schone aangename leefomgeving met voldoende voorzieningen en veilige speelruimte voor hun kinderen. Dat is nu precies wat SP ook zegt!

Buurten in de buurt!

Met het programmaboek 'De buurt, de schaal van de toekomst' onderschrijft SP de wens van veel mensen om terug te keren naar de menselijke maat. In de komende maanden zal dit programma verduidelijkt worden door vele bijeenkomsten in heel Nederland. Ook bij u in de buurt komt u de SP weer tegen!

Lees het volledige programma van 'De buurt, de schaal van de toekomst' (via rechtermuisknop, kies voor 'opslaan als')

U bent hier