h

Fractievoorzitter Stekelenburg spreekt in buurthuis Kerkveld over arbeidsmigratie

14 augustus 2008

Fractievoorzitter Stekelenburg spreekt in buurthuis Kerkveld over arbeidsmigratie

Vrijdag 3 oktober organiseert de Alfred Mozer Stichting een manifestatie in Nieuwegein met als thema de nieuwe landen van de Europese Unie, arbeid en solidariteit. Tijdens deze bijeenkomst zal Hongarije centraal staan en zullen de gevolgen van de uitbreiding van de EU worden besproken. SP fractievoorzitter van Nieuwegein Martijn Stekelenburg zal een bijdrage leveren aan een debat over Hongaren die in Nederland werken.

Alfred Mozer Stichting

Op 3 oktober is er dus een bijeenkomst over arbeid, solidariteit en Europa in het Buurtcentrum Kerkveld. Tijdens deze bijeenkomst zal Hongarije centraal staan en zullen de gevolgen van de uitbreiding van de EU worden besproken. Nederlandse bedrijven verdienen veel geld in Europa. Maar er zijn ook bedrijven die over de grens verdwijnen, en buitenlandse werknemers die hier aan de slag gaan. Dat leidt tot veel onzekerheid bij mensen die zich afvragen of ze hun baan wel zullen behouden. Is die onzekerheid terecht? Wat is mythe en wat is werkelijkheid?

Tijdens de Europa Landen Tour wil de Alfred Mozer Stichting mensen informeren en de discussie aangaan. In een informele sfeer maak je kennis met Hongarije en voeren we het debat over solidariteit en arbeid in de Europese Unie. Er wordt een film vertoond met straatinterviews die zijn gehouden met de inwoners van Nieuwegein en de Netwerkdocumentaire ‘Wat doen we met de Polen’ over de komst van Poolse werknemers in een Haagse wijk.

Fractievoorzitter Martijn Stekelenburg zal namens de SP het woord voeren over deze materie. SP zoals bekend geen groot voorstander van arbeidsmigratie waarbij mensen in Nederland komen werken tegen slechtere arbeidsvoorwaarden dan Nederlandse arbeiders.

Wij hopen u te ontmoeten op 3 oktober!

Adresgegevens
Europa landen tour Nieuwegein - Hongarije
Vrijdag 3 oktober, 19.30-22.00 uur
Buurtcentrum Kerkveld, Kerkveld 63a
Toegang gratis

Website van Alfred Mozer Stichting

Lees meer over de SP-standpunten over migratie

U bent hier