h

Fusie RMN: Dit is ons voorland

24 september 2007

Fusie RMN: Dit is ons voorland

Op de site van het AD is te lezen dat de burgers van Soest voortaan gaan betalen voor het ophalen van grof vuil. €10,- maar liefst gaan de burgers betalen voor het ophalen voor hun oude bank. Maar geen nood, ze kunnen pinnen aan de deur! Zoals u misschien weet is Soest aangesloten bij de RMN: Het Nieuwegeinse college zoekt ook aansluiting bij deze organisatie. Dit is dus ons voorland!

SP is een petitie gestart tegen deze dwaze plannen en ons online dossier over deze zaak wordt steeds meer gelezen. Aanstaande donderdag wordt de voorgenomen fusie in de raad aan de orde gesteld en zal er gestemd worden. SP doet er alles aan om dit slechte plan dat de kwaliteit van de dienst in gevaar brengt en de controle uit handen geeft. Ook de arbeidsvoorwaarden van de mensen wordt geweld aangedaan.

In het bericht van het AD wordt duidelijk gemaakt wat ons voorland is. De service aan de burgers is niet meer gratis en een goed systeem dat voor iedereen werkt wordt onderuit gehaald. Het is nogal wat €10,- Voor veel mensen een barriere om spullen naar de werf te brengen en dit brengt mensen op gedachten van illegaal dumpen. Hoewel voorop staat dat dit niet de bedoeling is, brengt een dergelijk tarief mensen in verleiding. Hadden we de werf niet ook om het milieu te sparen?

Het mag duidelijk zijn dat wanneer de fusie doorgaat, Nieuwegein aan de vooravond staat van dergelijke slechte veranderingen. Privatiseringen, verzelfstandigingen, fusies, hoe je het ook wilt noemen, ze leiden tot verslechteringen voor mensen en geven de controle van de gemeente uit handen. Weest u gewaarschuwd! teken de petitie!

Teken de petitie

U bent hier