h

Nieuwegeinse wielerjeugd toont talent tijdens ronde van Nederland

28 augustus 2007

Nieuwegeinse wielerjeugd toont talent tijdens ronde van Nederland

Deze hele week vindt in Nieuwegein de 33e Wielerronde van Nieuwegein plaats. Gisteren was bovendien de aankomst van de Tour van Nederland in Nieuwegein, waar zowat alle internationaal bekende wielerploegen aan meedoen. Voorafgaande a/d finish van de profs, vonden er tal van manifestaties plaats rondom de eindstreep.

De gemeente Nieuwegein was een van de medesponsors van de Eneco Tour en had een aangenaam programma rondom dit event georganiseerd. Hierdoor kreeg deze nationale wielerronde een meer toegankelijk karakter; er was bijvoorbeeld een groot springkussen aanwezig, kinderen konden geschminkt worden, er waren demonstraties van Jiu Jitsu, men kon kijken naar beachvolley en de Nieuwegeinse jeugdploegen toonden hun kunnen op het officiële “Ronde van Nederland”-parcours. Als commissielid SOC ben ik oa medeverantwoordelijk voor sportzaken (naast het feit dat je als Limburger wielrennen in je bloed hebt zitten, dus moet je eigenlijk wel gaan). Derhalve besloot ik om een kijkje te gaan nemen. Het doet mij veel deugd om te mogen en kunnen zeggen dat er in Nieuwegein heel veel talent aanwezig is bij de lokale jeugd. Er zijn sowieso acht door het bedrijfsleven gesponsorde jeugdwielrenploegen. Hier fietsen de toekomstige profwielrenners wellicht bij. Om een paar beloften te noemen: Luduina Verbeek en Imri Vergeer. Ik vond het heel goed dat er aandacht werd geschonken door de gemeente aan de lokale jeugdsport; organisator van de Stichting Wielerronde Jules Henrotte verdient dan ook een extra pluim.

Rond 16.15 kwamen vervolgens de profwielrenners aan in Nieuwegein; in een massasprint won de Braziliaan Pagliarini van de Franse ploeg Saunier Duval. Thomas Dekker van de Nederlandse Rabo-ploeg finishte met het peloton. Dekker is vooralsnog de grootste favoriet om de eindoverwinning te halen, gelet zijn slechts 10 seconden achterstand en zijn specialiteit tijdrijden als laatste etappe woensdag in Sittard. De Rabobankers toonden een aardige geste om na beëindiging nog allen een stukje terug te fietsen, zodat het massaal toegestroomde publiek hun publiekslievelingen live goed en langer konden ontmoeten.

Wanneer u de profrenners nog wilt zien rijden: de Eneco Tour is morgen in Sittard-Geleen. Wanneer u de Nieuwegeinse jeugdtalenten wilt bewonderen: de Nieuwegeinse Wielerronde vindt nog plaats tot en met vrijdagavond, elke avond van 18.45-21.15. Graag wil ik eindigen door te zeggen dat ik hoop dat de aandacht van de gemeente niet zal afnemen voor de lokale sport wanneer er wellicht volgend jaar geen finish van de Ronde van Nederland in Nieuwegein is; de lokale sport dient ook dan de steun van de gemeente te krijgen.

website Wielerronde Nieuwegein

U bent hier