h

Belangen bewoners Wierselaan in de schaduw van bouwplannen gemeente

11 augustus 2007

Belangen bewoners Wierselaan in de schaduw van bouwplannen gemeente

Een aantal bewoners van de Wierselaan maken bezwaar tegen de manier waarop de gemeente omgaat met de bouwplannen voor een zogenaamd poortgebouw, horende bij Restaurant De Wiers. Een enorme schuur moet gebouwd worden voor opslag van materialen, de omwonenden vrezen voor stankoverlast en gebrek aan privacy. Ook zal de lichtinval voor hun tuinen nadelig beinvloed worden. De gemeente laat weer eens zien op slechte wijze te communiceren met de inwoners van haar stad.

Het zogenaamde Poortgebouw wordt in de plannen van de gemeente gebouwd pal tegen de achtertuinen van de omwonenden aan. Hiermee zitten zij volledig ingesloten en blijdt er niets over van de mooie open ruimte achter hun huizen. In de afgelopen jaren is er al veel gebouwd. Restaurant de Wiers verdient wellicht geen schoonheidsprijs, en rechts naast dit enorme gebouw komen ook nog weer kantoorpanden. Als bonus zien de bewoners zich nu ook geconfronteerd met de bouw van de opslagruimte, die de rest van de ruimte grootendeels zal innemen.

Dit is de plek waar de nieuwbouw moet komen:

Voor de omwonenden betekent dit dat ze tegen een gevaarte van 6 meter hoog gaan aankijken en ze hun woningen niet meer aan de achterzijde zullen kunnen verlaten. De bezwaartermijn die loopt valt midden in de vakantieperiode; een veel toegepaste truuk van de gemeente om de burger de kans te ontnemen om tegen dergelijke plannen in het geweer te komen.

In een vorige collegeperiode heeft burgemeester Laan nog zwart op wit verklaard dat de bewoners het recht hebben om hun woning via de achterkant te bereiken. Het pad dat daarvoor moet zorgen wordt door de nieuwe plannen geheel weggevaagd. De betrokken bewoners voelen zich door de gemeente onheus behandeld en zullen bezwaar aantekenen tegen de plannen. Ze hopen er het beste van, maar de verwachtingen staan al op een laag pitje. Ondanks dat de gemeente een procedure moet starten om de bestemmingsplannen aan te mogen passen, worden de plannen als een voldongen feit gepresenteerd. Zoals dat vaker gebeurt, hebben de bewoners het nakijken. In de pogingen om een en ander tegen te werken, worden de bewoners gesteund door het wijknetwerk die het bezwaarschrift helpen opstellen.

Mededeling van het college over de plannen

U bent hier