h

Krista Van Velzen in Nieuwegein

13 november 2006

Krista Van Velzen in Nieuwegein

Krista van Velzen

In het kader van de verkiezingscampagne komt aanstaande vrijdagochtend tussen 7.30 - 9.00 Krista van Velzen naar Nieuwegein om actie te voeren in de sneltram voor de SP NU!-campagne. Zij zal de forensen van flyers voorzien en heen en weer rijden tussen Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein

Na enkele jaren te hebben gewerkt als fractiemedewerkster werd Krista van Velzen in 2002 Kamerlid en was woordvoerder defensie, volkshuisvesting, ruimtelijke ordening, milieu, dierwelzijn, landbouw, natuur en voedselkwaliteit.

Krista van Velzen voerde diverse acties tegen het vervoer van gevaarlijke stoffen over het spoor. Zo leidde de actie Rood sein voor de chloortrein tot het stopzetten van de chloortransporten door Nederland. Eenzelfde actie werd georganiseerd tegen het vervoer van ammoniak over het spoor.

Voor Krista’s inspanningen met betrekking tot asbest is een dossier gemaakt. Oktober 2006 diende Krista haar eerste initiatief wetsvoorstel in tegen het houden van nertsen voor bont. Verder zet ze zich op alle mogelijke manieren in ter verbetering van het dierenwelzijn. Op het gebied van defensie heeft Krista zich hard gemaakt voor het volledige eerherstel en een Koninklijke Onderscheiding voor klokkenluider Spijkers, die weigerde te liegen tegen nabestaanden van defensiemedewerkers. Zij maakte deel uit van de parlementaire onderzoekscommissie naar het TBS-beleid in 2005-2006.

U bent hier