h

Gebrekkige inspraak project Hoog Zandveld

15 november 2006

Gebrekkige inspraak project Hoog Zandveld

Vandaag was er een informatieavond vanuit de gemeente over het project Hoog Zandveld - Lekboulevard in buurthuis de Spil in de wijk. De gemeente presenteerde haarb plannen en bewoners kregen de kans om hun mening te geven. De hoge opkomst gaf aan dat de meeste bewoners zich nogal zorgen maken over de plannen

In de plannen die komen staan een aantal zaken op de agenda. Er komt een brede school en een woonzorgcentrum voor ouderen, beide prima initiatieven. Daar naast moet het winkelcentrum opgeknapt worden en er komen parkeergarages. In ieder geval is de wijk de komende jaren een grote bouwput. De bewoners stelden vragen over de plannen en met name de situatie voor de direct omwonenden wordt zeer ongemakkelijk tijdens de bouw. De verkeersoverlast van grote vrachtwagen is nu al aanzienlijk, met alle milieuoverlast van dien.

Onder de brede school komt ook een parkeergarage wat tot onvrede en onbegrip bij de bewoners leidde. Het prestigeproject gaat weer miljoenen kosten en de omwonenden worden voor een voldongen feit gesteld.

Gemeentesite over het project:

http://www.nieuwegein.nl/content/lekboulevard/introductie.htm

U bent hier