h

Gebrekkige inspraak project Hoog Zandveld

15 november 2006

Gebrekkige inspraak project Hoog Zandveld

Vandaag was er een informatieavond vanuit de gemeente over het project Hoog Zandveld - Lekboulevard in buurthuis de Spil in de wijk. De gemeente presenteerde haar plannen en bewoners kregen de kans om hun mening te geven. De hoge opkomst gaf aan dat de meeste bewoners zich nogal zorgen maken over de plannen..

Project Hoog Zandveld - Lekboulevard

In de plannen die ontwikkeld gaan worden, staan een aantal zaken op de agenda. Er komt een brede school en een woonzorgcentrum voor ouderen, beide prima initiatieven. Daarnaast moet het winkelcentrum opgeknapt worden en er komen parkeergarages. In ieder geval is de wijk de komende jaren een grote bouwput. De bewoners stelden vragen over de plannen en met name de situatie voor de direct omwonenden wordt zeer ongemakkelijk tijdens de bouw. De verkeersoverlast van grote vrachtwagen is nu al aanzienlijk, met alle milieuoverlast van dien.

Onder de brede school komt ook een parkeergarage wat tot onvrede en onbegrip bij de bewoners leidde. De kinderen zitten straks in de uitlaatgassen, zo stelde men. Ook is er de zorg dat er veel autoverkeer naar de locatie zal komen terwijl de parkeeroverlast nu al groot is. Veel mensen parkeren in Hoog Zandveld om het parkeergeld in de binnenstad te omzeilen. In de plannen wordt te weinig rekening gehouden met verkeer dat door bijvoorbeeld de Korenbloemstraat rijdt, meestal met te hoge snelheid. De gemeente heeft de kans gemist om in de plannen dit probleem op te lossen.

Verderop in het park komen appartementen en dat worden geen betaalbare sociale huurwoningen. Voor de gewone man zal deze locatie te duur zijn en het groen wordt ervoor opgeofferd.

Het prestigeproject gaat weer miljoenen kosten en de omwonenden worden voor een voldongen feit gesteld. Geen goed voorbeeld voor hoe je als gemeente met miljoenen belastinggeld omgaat. En geen goed voorbeeld voor hoe je met de omwonenden omgaat.

Gemeentesite over het project:

www.nieuwegein.nl

U bent hier