h

Politiek Café SPiritus: Linkse samenwerking in theorie en praktijk

1 maart 2006

Politiek Café SPiritus: Linkse samenwerking in theorie en praktijk

SP Utrecht organiseert op zondagmiddag 5 maart vanaf 14.30 uur in café Hofman op Janskerkhof 17a een politiek café over linkse samenwerking. Wat zijn de kansen voor een PvdA-Groenlinks-SP-kabinet? Stapt de SP in het Utrechtse college? En op welke voorwaarden? Binnen de partij zijn de meningen in ieder geval nog flink verdeeld.

Voor sommigen lijkt linkse samenwerking vanzelfsprekend, terwijl anderen er weinig van moeten hebben. En hoe denken Groenlinks en de PvdA over de SP? Zien ze ons als rücksichtlose socialisten of valt er toch met de SP te onderhandelen?

Te gast zijn Paul Kalma (directeur van de Wiardi Beckmanstichting, PvdA), Ronald van Raak (directeur van het wetenschappelijk bureau van de SP), Bart Snels (directeur van de Stichting Wetenschappelijk Bureau GroenLinks) en historicus Sjaak van der Velden. Verder zijn de Utrechtse PvdA-, GroenLinks- en SP-fracties vertegenwoordigd en komt er een delegatie van de linkse jongerenorganisaties. De discussieleiding is in handen van John van Otterlo
(lijsttrekker en bestuursvoorzitter van SP Hilversum).

Inmiddels is bekend dat PvdA-lijsttrekker en fractievoorzitter Rinda den Besten aan het debat deel zal nemen. Ook Marjan Schuring, fractievoorzitter en nummer twee van de lijst van GroenLinks, is aanwezig. Natuurlijk is onze eigen lijsttrekker en fractievoorzitter Paulus Jansen er ook bij.

Kom om 14.30 uur naar het Politiek Café SPiritus op 5 maart in Hofman Café op Janskerkhof 17a. De muziek wordt verzorgd door Backwater. De toegang is gratis.

Voor meer informatie: Chris Baerveldt 030-287 1892 / chrisbaerveldt@yahoo.com
Zie ook de website van de SP Utrecht.

U bent hier