h

SP plakt als eerste posters!

14 januari 2006

SP plakt als eerste posters!

Vanavond heb ik samen met een aantal enthousiaste mede SP-ers de eerste verkiezingsposters geplakt, die vanaf vandaag dus overal in Nieuwegein op de borden prijken! De SP kopt in Nieuwegein als eerste de bal in het verkiezingsdoel door de maagdelijke borden te beplakken met de SP posters nieuwe stijl. De SP is HIER en dat mag iedereen weten! Vanaf nu zal de SP regelmatig naar buiten treden met haar nieuwe beeldmerk en de inwoners laten weten dat we er zijn met- en voor alle Nieuwegeiners.

Hier!

Het viel nog niet mee de enorme poster netjes naast elkaar te plakken, zodat de campagneleus: “Een betere wereld begint HIER” ontstond. Het zijn wat pretentieuze woorden, maar daarom niet minder gemeend. Het moet anders in Nieuwegein en in Nederland. Het wordt almaar moeilijker om die twee zaken uit elkaar te trekken. De landelijke problemen worden steeds meer zichtbaar in Nieuwegein als het gaat om schaamteloze bezuinigingen de zorg, welzijn en cultuur. Het is de hoogste tijd dat deze afbraak wordt gestopt en er nieuwe fundamenten geslagen worden voor een beter Nieuwegein en een beter Nederland. Laten we de aandacht richten op datgene waar we allemaal profijt van hebben. De zorg voor elkaar, het contact met elkaar, het samenleven met elkaar en het zorgen voor een beter en sociaal Nieuwegein. Wanneer we dat met zijn allen nastreven, komt dat betere Nederland er vanzelf!

De SP is vanaf nu HIER en dat gaan we vanaf nu ook bewijzen. De posters betekenen de eigenlijke aftrap van datgene waarmee we al voorzichtig waren begonnen. We laten ons zien op straat en in de wijkoverleggen, we praten met alle Nieuwegeiners en zorgen ervoor dat we te weten komen wat er speelt. Zo kunnen we met recht zeggen dat we HIER zijn en een beter Nieuwegein gaan opbouwen!

Tijdens het plakken in Vreeswijk op de Handelskade, liepen er twee mannen voorbij die hun hond uitlieten. Ik hoorde de een tegen de ander zeggen:”Waar is dat voor die posters?” Waarop de andere man hem uitlegde:”Dat is van de SP: die proberen nu ook in de gemeenteraad te komen”. Apetrots ben ik op deze mensen, ze weten dat we ervoor vechten en er klonk de betrokkenheid uit de we met zijn allen zoeken. Ik nam de woorden van deze man in me op en wist het zeker, we proberen het niet alleen, het gaat ons lukken! De SP-campagne begint HIER!:

Martijn Stekelenburg
Voorzitter & lijsttrekker SP Nieuwegein

U bent hier