h

De voordracht van Hasan Inekci

22 mei 2014

De voordracht van Hasan Inekci

Tijdens de raadsvergadering van 21 mei 2014 was aan mij de eer om onze wethouderkandidaat Martijn Stekelenburg voor te dragen. Omdat de vergadering zo enorm uitliep, vroeg de voorzitter mij om het verhaal heel kort te houden. Ik heb daar toen maar mee ingestemd. Maar toch vind ik ook dat u mijn eigenlijke voordracht mag lezen hieronder. Er zit geen woord Spaans bij.

Voorzitter,

Als kersverse fractievoorzitter van de SP is aan mij de eer om Martijn Stekelenburg aan u voor te dragen als wethouder van sociale zaken in Nieuwegein. Voor mij persoonlijk, maar vooral ook voor onze SP afdeling is dit een historische dag, het is namelijk de eerste keer dat de SP in Nieuwegein deelneemt in het college en bij gevolg een wethouder mag leveren.

Met veel vertrouwen en trots draag ik Martijn (oeps, vanaf nu is het natuurlijk de heer Stekelenburg) voor als wethouder. Ik heb de heer Stekelenburg 13 jaar geleden leren kennen als een veelzijdig en gepassioneerd man.

8 jaar lang heeft de heer Stekelenburg zich als fractievoorzitter keihard ingezet voor een socialer Nieuwegein, met als resultaat dat de SP de komende jaren mee zal besturen om een socialer Nieuwegein ook vorm te geven.

Als persoon heeft de heer Stekelenburg zich de laatste jaren sterk ontwikkeld, hetgeen niet onopgemerkt is gebleven. Zijn grote inzet resulteerde namelijk 2 keer in een nominatie voor de ‘politicus van het jaar’. Maar de heer Stekelenburg geeft niet veel om dit soort nominaties, hij is een man die liever naar resultaten kijkt in plaats van populariteit. Hij is iemand met een sterke ‘geen woorden maar daden’ mentaliteit (de heer Stekelenburg had dus eigenlijk een Feyenoord supporter kunnen en moeten zijn, net als ik, maar hij houdt niet van voetbal). Deze proactieve en oplossingsgerichte werkwijze zal hem helpen bij zijn toekomstige werkzaamheden als wethouder. Met de portefeuille Sociale Zaken zal de heer Stekelenburg een SP stempel kunnen drukken op het sociale beleid van Nieuwegein de komende jaren.

De SP is ervan overtuigd dat het nu gevormde college met de SP een succesvol sociaal stadsbestuur zal kunnen zijn en dat de bijdrage van de heer Stekelenburg als wethouder, zonder iets af te willen doen aan de kwaliteiten van zijn collega’s, daar zeker een belangrijke rol in zal betekenen.

Tenslotte wil ik graag nog van de gelegenheid gebruik maken om de heer Stekelenburg, Martijn, hartelijk te bedanken voor zijn tomeloze inzet als gemeenteraadslid de afgelopen 8 jaar. Behalve je politieke kwaliteiten zullen we natuurlijk ook je aanwezigheid en inbreng tijdens de fractievergaderingen missen.

Heel veel succes, je zult je ongetwijfeld net zo inzetten als je de afgelopen jaren voor de SP fractie hebt gedaan en dus wij hebben er volop vertrouwen in!

Hasan Inekci, fractievoorzitter SP Nieuwegein

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier