h

Behouden we de plantenbakken?

8 juli 2014

Behouden we de plantenbakken?

De gemeente Nieuwegein telt momenteel zo'n 50 openbare plantenbakken die het straatbeeld opfleuren. De Rijksoverheid legt gemeenten bezuinigingen op. De gemeente kan dan niet anders, dan deze bezuinigingen opvangen. Verdwijnen daarmee de plantenbakken?

De gemeente wil nagaan of burgers belangstelling hebben om een aantal van deze plantenbakken te gaan onderhouden. Aanvankelijk was er een reactie-datum op korte termijn vastgesteld. SP fractielid Marian Bijvoet merkte dit op en heeft over die datum contact gehad met de gemeente. De reactiedatum is nu voorlopig verzet naar 18 september 2014. Daarmee heeft de gemeente meer tijd om informatie te geven.

Mede dankzij de bekendheid die de SP gaf aan het behoud van de bloembakken, zijn de bloembak-piramides bij het Muntplein gered. Tijdens het laatste wijkoverleg hebben winkeliers en het wijknetwerk afgesproken gezamenlijk de financiering en verzorging op zich te nemen. Zij hebben een wijkbewoonster gevonden die de bakken tijdens het seizoen beplant en verzorgt.

Reactie toevoegen

U bent hier