h

Nieuws, mei 2015

29 mei 2015

Gemeenteraad Nieuwegein stemt in met ‘Dwangarbeid’

Foto: SP / SP
Donderdagavond 28 mei 2015  heeft de gemeenteraad ingestemd met een VVD amendement dat bepaalt dat uitkeringsgerechtigden een verplichte tegenprestatie moeten leveren voor hun uitkering. Het voorstel werd, behalve door de VVD ook gesteund door de fracties van CDA, CU, Ieders Belang en een deel van de VSP.

Lees verder
22 mei 2015

SP campagne 'Er is genoeg voor iedereen'

Nederland is een rijk land. Toch hebben steeds meer mensen moeite om rond te komen. Slechts een kleine groep is er de afgelopen jaren op vooruit gegaan. De kleine groep van 10 % rijkste Nederlanders heeft 2/3 van onze rijkdom in handen.

Lees verder
14 mei 2015

Onacceptabel en absurd

 "Het is onacceptabel dat er grote verschillen tussen gemeenten zijn in de zorg die mensen kunnen krijgen en absurd dat je in ons land naar de rechter moet om de zorg te krijgen die je hard nodig hebt. Vervuiling, verarming en vereenzaming van ouderen is aan de orde van de dag. Er moet nu ingegrepen worden."

Lees verder
13 mei 2015

SP stelt vragen over gevolgen mantelzorgboete

Foto: YouTube / YouTube
De SP Nieuwegein heeft met inwoners gesproken. die bezorgd zijn over de invoering van de kostdelersnorm of wel de mantelzorgboete. Als meerdere mensen een woning delen, en u heeft een bijstandsuitkering, dan wordt er gekort op die uitkering. De invoering van deze mantelzorgboete is voor nieuwe gevallen al op 1 januari 2015 ingegaan; voor bestaande gevallen zal dit per 1 juli 2015 ingaan. De SP fractie heeft hier vragen over gesteld aan het college.

Lees verder
2 mei 2015

SP steunt politie in strijd voor betere CAO

Foto: SP Nieuwegein
De SP Nieuwegein heeft op de Dag van de Arbeid de politie Nieuwegein getrakteerd op een SPeciale taart als ondersteuning voor hun strijd voor een betere CAO.

Lees verder
1 mei 2015

SP Nieuwegein aanwezig in Amsterdam

Foto: Harry Kemper
Binnen zes weken wil de vakbond 300.000 handtekeningen ophalen in het kader van de actie Meer Koopkracht en Echte Banen. Emile Roemer en Renske Leijten waren met een groot aantal andere SP’ers - waaronder uit Nieuwegein - op vrijdag 1 mei 2015 aanwezig bij de aftrap van het initiatief in de Amsterdamse RAI. Daarbij zegden zij toe dat onze afdelingen aan de slag zullen gaan om samen met de FNV zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier