h

Nieuws, oktober 2014

31 oktober 2014

Goede compensatie voor chronisch zieken en gehandicapten

Op 31 oktober 2014 werd na een lang debat met veel schorsingen een belangrijk voorstel aangenomen van SP wethouder Martijn Stekelenburg. Omdat het Rijk een aantal regelingen voor chronisch zieken en gehandicapten schrapt, mogen de gemeenten deze doelgroep compenseren. Zoals altijd gaat dat weer met een fikse bezuiniging gepaard. De creatieve oplossingen van het college waren niet makkelijk uit te leggen aan de Raad. Na een lang gevecht werd het voorstel echter toch ongewijzigd aangenomen.

Lees verder
31 oktober 2014

Tumultueuze avond Rivas medewerk(st)ers

Op donderdagavond 30 oktober vond er in het Veerhuis een bijeenkomst plaats voor het Rivas personeel in de  huishoudelijke hulp. Rivas stopt namelijk per 1 januari 2015 met het leveren van huishoudelijke hulp in Nieuwegein, IJsselstein, Lopik en Leerdam.

Lees verder
29 oktober 2014

Meldpunt 'Huur te Duur'

In twee jaar tijd zijn de huurprijzen met ruim 9 procent gemiddeld gestegen. ‘Dit is een rechtstreeks gevolg van het kabinetsbeleid,’ stelt SP-Kamerlid Sadet Karabulut. ‘Ik hoor steeds vaker dat mensen hun huur niet meer kunnen betalen. Deze signalen worden door het kabinet weggewimpeld. Daarom is het landelijke meldpunt 'Huur te Duur' geopend. Via dit meldpunt kunnen huurders hun ervaringen delen. Met de antwoorden kunnen we de minister de dramatische gevolgen van zijn beleid laten zien.' 

Lees verder
8 oktober 2014

Wethouder opent Kledingbank

Op woensdag 8 oktober opende SP-wethouder Martijn Stekelenburg de Kledingbank Nieuwegein.

Lees verder
7 oktober 2014

Zorgpolis voor minima

De gemeente Nieuwegein wil chronisch zieken, gehandicapten en ouderen een forse korting geven op aanvullende pakketten bij een collectieve zorgverzekering. Dat wil zeggen dat de gemeente een deel van deze aanvullende premie betaalt.

Lees verder
5 oktober 2014

Lid worden van de SP

Al voor 10 euro bent u 6 maanden lid van de SP. U steunt ons, blijft op de hoogte en kan meepraten. Meedoen? Klik hier.

Lees verder

Pagina's

U bent hier