h

Lijst te kappen bomen voortaan openbaar

7 september 2014

Lijst te kappen bomen voortaan openbaar

Een van de onderwerpen waar de SP de laatste tijd veel aandacht aan heeft besteed is de bomenkap in IJsselstein. Terecht werd door veel inwoners de vraag gesteld waarom deze bezuinigingsoperatie nodig is. Opvallend was ook dat van tevoren inwoners en betrokkenen niet goed zijn geïnformeerd over de omvang van de bomenkap waardoor er veel commotie ontstond onder  de IJsselsteiners. De SP heeft nu bedongen dat er minimaal een keer per jaar een lijst met te kappen bomen zal worden gepubliceerd op de website van de gemeente IJsselstein en in de Zenderstreek.

Tijdens de commissievergadering ruimte van juli werd door de wethouder aangegeven dat een dergelijke lijst niet gepubliceerd wordt omdat deze lijst kan wijzigen in de loop van het jaar, i.v.m. bomen die onverwacht gekapt moeten worden. Voor de SP is dat echter geen argument om een dergelijke lijst aan de inwoners van IJsselstein te onthouden. Dankzij zo’n lijst kunnen inwoners en/of politieke partijen bezwaar maken als ze de kap op een bepaalde locatie niet nodig achten.

Inmiddels heeft de wethouder na aandringen van de SP toegezegd dat er minimaal een keer per jaar een lijst met te kappen bomen zal worden gepubliceerd. Dit is in lijn met de ‘Leidraad bomen’ die in 2006 door de gemeente is opgesteld. Het is dan ook vreemd, en wat de SP betreft onacceptabel, dat een dergelijke lijst niet is gepubliceerd voor aanvang van de bomenkap.

De SP is blij met de toezegging van de wethouder.

Reacties

hoi wou wat kwijt over groen.ik vind wel dat de gemeente toen niet moest beloven,om bomen tekapen op Utrechtseweg.en bel je naar gemeente we heben geen geld.ik vind ook slodig gaat met onderhoud groen.je krijg geen waardering,als je het zelf bij houd.ik vind nog steeds die bij willen houden geef een bon voor gereedschap en een kliko voor groen afval.

Tot mijn schrik las is afgelopen woensdag in de Zenderstreeknieuw dat de Touwlaan toch op de schop gaat. Wat een onzinnig plan. Hoeveel ongelukken gebeuren er daar, en na aanpassing pas de max. snelheid verlagen. Begin daarmee, dan kan er later alsnog een aanpassing komen, als blijkt dat die maatregel niet werkt.

Reactie toevoegen

U bent hier