h

Onderzoek naar parkeerplaatsen Kloosterplantsoen

13 juli 2014

Onderzoek naar parkeerplaatsen Kloosterplantsoen

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 10 juli werd het bestemmingsplan Kloosterplantsoen besproken. Er zouden daar zeventig parkeerplaatsen worden aangelegd, iets waar de SP grote bezwaren tegen heeft. Nut en noodzaak van de parkeerplaatsen is niet bewezen dus waarom zoveel parkeerplaatsen? Bovendien moeten voor de aanleg een aantal bijzondere bomen worden gekapt en is de aanrijdroute voor het verkeer een belangrijke fietsroute voor schoolgaande jongeren – dit kan gevaarlijke situaties opleveren.

Daarom heeft de SP, gesteund door PvdA, LDIJ en GroenLinks een amendement ingediend om dit tegen te houden. Het amendement werd aan het einde van de discussie ingetrokken omdat de wethouder, dankzij het aandringen van de genoemde partijen, tijdens de vergadering heeft toegezegd dat er eerst een onderzoek komt of de parkeerplaatsen wel nodig zijn.

De SP heeft de volgende argumenten voor het aandringen op een heroverweging van het aantal parkeerplaatsen:

  • Dat niet overtuigend is gebleken dat 70 parkeerplaatsen bij het Kloosterplantsoen noodzakelijk zijn.
  • Dat er op Hazenveld, het Podium en in de parkeergarages voldoende parkeerplaatsen zijn om bezoekers aan de Binnenstad te faciliteren.
  • Dat de aansluiting Panoven- Beneluxlaan niet optimaal is (met een oprit/afrit die tot gevaarlijke situaties kan leiden)
  • Dat de aanrijdroute naar de parkeerplaatsen een belangrijke route is voor (fietsende) schoolgaande kinderen.
  • Dat bomen de speeltuin en haar omgeving een aantrekkelijker aanzicht geven dan parkeerplaatsen.
  • Dat bijzondere bomen en vogels in IJsselstein beschermd moeten worden.
  • Dat een plantsoen staat voor groen. Niet voor parkeerplaatsen.

De SP wacht het onderzoek met belangstelling af maar is ervan overtuigd dat het aanleggen van zeventig parkeerplaatsen niet nodig is.

Reacties

Bedankt voor de actie geen 70 parkeerplaatsen in het Kloosterplantsoen weg wonen in een Groene uitstraling zoals is beloofd?

Leuk dat plaatje erbij.
Ben benieuwd wat er nu gaat gebeuren.
Geldt trouwens ook voor de parkeerdruk in de schil buiten de schil.

Reactie toevoegen

U bent hier