h

Nieuws, mei 2014

27 mei 2014

Lid worden van de SP

De SP werkt aan een land en wereld waarin menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit centraal staan. Het ledenaantal van de afdeling Nieuwegein vertoont een stijgende lijn. Doet u mee? 

Lidmaatschap kost 5,- Euro per kwartaal (incasso) of 24, - Euro per jaar (acceptgiro). Als lid ontvangt u maandelijks het nieuws- en opinieblad 'De Tribune'. Klik op de rode knop voor meer informatie.

Lees verder
27 mei 2014

SP scoort ook voor EU-verkiezingen goed in Nieuwegein

Bij de gehouden verkiezingen voor het Europese Parlement op 22 mei 2014 heeft de SP in Nieuwegein een prima resultaat geboekt. De stijgende lijn die in Nieuwegein al bij de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart leidde tot een groot electoraal succes, werd op 22 mei voortgezet. 

 

Lees verder
24 mei 2014

De SP is en blijft tegen bouwen op het Helmkruid

Tijdens de campagne voor de Gemeenteraadsverkiezingen heeft SP duidelijk gesteld dat er niet gebouwd mag worden op het Helmkruid. Het afgelopen jaar is gebleken dat er onder inwoners van Nieuwegein grote onrust was over de voorgenomen bouw van zo’n 100 woningen aan het Helmkruid. Het park zou hiermee in de ogen van veel mensen worden aangetast. SP heeft zich tijdens de campagne duidelijk uitgesproken tegen de bouw van deze woningen. Nu de SP in het college terecht is gekomen, wordt door sommige partijen de indruk gewekt dat de SP haar verkiezingsbelofte heeft gebroken. Dat is grote onzin. Lees verder voor de echte waarheid.

Lees verder
22 mei 2014

SP treedt toe tot het college

Tijdens de Raadsvergadering van woensdag 21 mei 2014 is Martijn Stekelenburg geïnstalleerd als wethouder in het College van B&W. Met deze benoeming maakt de SP in Nieuwegein een grote stap richting echte bestuursverantwoordelijkheid sinds haar intrede in de Raad in 2006.

Lees verder
18 mei 2014

Vinger aan de pols

De afdeling SP Nieuwegein houdt graag 'de vinger aan de pols'. Wat leeft er onder de Nieuwegeinse burgers? Waaraan willen zij dat aandacht wordt besteed?

Lees verder
17 mei 2014

Nieuwe wethouders ontmoeten elkaar in Amersfoort

Na de enorme verkiezingsoverwinning in de gemeenteraden zal de SP in bijna vijftig gemeenten mee gaan doen aan het bestuur. Op 17 mei 2014 waren de aankomend wethouders bij elkaar in Amersfoort om van elkaar te leren en afspraken te maken over nadere samenwerking.

Lees verder

Pagina's

U bent hier