h

Nieuws, april 2014

30 april 2014

Mijn thuis met Hasan Inekci

Hasan Inekci is niet alleen raadslid en voorzitter van het Nieuwegeinse SP bestuur. Ook is hij buschauffeur in Utrecht. RTV9 volgde Hasan tijdens een werkdag en bij hem thuis. Klik op de foto om deze mooie rapportage terug te zien.

Lees verder
25 april 2014

Raad neemt unaniem voorstel aan voor verbetering WMO reactietijden

Op 25 april 2014 nam de Gemeeteraad van Nieuwegein unaniem een voorstel aan dat door SP en Groen Links samen was ingediend om de reactietijden van het WMO loket te verbeteren. Het college is al enige tijd bezig om de zaken soepeler te laten verlopen. Er was sprake van onderbezetting hetgeen soms leidde tot te langzame reacties. Het voorstel regelt dat de Raad binnen weken hoort welke stappen zijn ondernomen om alle problemen op te lossen. 

Lees verder
19 april 2014

Aandacht voor WMO problemen

Op; 21 april 2014 werden mensen op City Plaza attent gemaakt op het WMO meldpunt dat de SP geopend heeft. Afgaande op verhalen op straat vandaag  komt het nog maar al te vaak voor dat de ervaringen met de WMO niet best zijn. Rolstoelen die kwalitatief bedroevend blijken te zijn waar dan ook nog eens een maandelijkse bijdrage voor gevraagd wordt, gevechten tegen de bureaucratie om een rollator te organiseren enzovoort. Veel publiek kwam uit omliggende gemeenten en werd aangeraden deze  klachten vooral  kenbaar te maken bij de SP afdeling ter plaatse.

Lees verder
10 april 2014

SP en coalitiepartners ondertekenen intentie verklaring voor te vormen college

Op 10 april 2014  presenteerden de beoogde coalitiepartijen een intentieverklaring als afronding van het zogenaamde informatieproces. Bekend is nu dat de VVD, SP, D66, Partij van de Arbeid en Groen Links samen een college willen vormen. Op de foto tonen alle lijsttrekkers de intentieverklaring.

Lees verder
4 april 2014

SP en VVD bij elkaar op de koffie

Op zaterdag 5 april voerden de SP en de VVD een eerste gesprek over een mogelijke collegesamenwerking. Op advies van de informateur, mevrouw van der Stroom, onderzochten de twee grootste partijen of er nader tot elkaar gekomen kon worden. Omdat de beide partijen programmatisch ver van elkaar afstaan, lijkt het het best om de SP en de VVD aan elkaar te koppelen. In een later stadium kunnen eventueel andere partijen worden betrokken, wanneer blijkt dat er voldoende voedingsbodem is voor de samenwerking.

Lees verder
2 april 2014

Gemeente heeft geen richtlijnen voor acute WMO verzoeken

Deze week ontving de SP in Nieuwegein de antwoorden op de schriftelijke vragen over de reactietijden van het WMO loket. De vragen werden gesteld naar aanleiding van een handjevol signalen van clienten van de WMO. In de brief geeft het college aan te kampen met personeels tekorten.Ook blijkt uit de antwoorden dat er geen richtlijnen zijn voor de afhandeling van urgente aanvragen.

Lees verder

U bent hier