h

Meer koopkracht en banen

3 december 2013

Meer koopkracht en banen

De manifestatie van de FNV voor meer koopkracht en echte banen bracht zaterdag in Utrecht ruim 9000 mensen op de been. Schoonmakers, zorgwerkers, vrachtwagenchauffeurs, horecamensen, leerkrachten, en tientallen andere beroepsgroepen waren aanwezig om het begin van de campagne in te luiden.

SP-Kamerleden Paul Ulenbelt, Sadet Karabulut, Nine Kooiman, Arnold Merkies, Jasper van Dijk en SP-leider Emile Roemer sloten zich bij de actie aan. Honderden SP'ers uit afdelingen in het hele land waren aanwezig. Ook SPers uit IJsselstein en Lopik liepen mee tijdens de protestmars.

De manifestatie begon met verschillende actievergaderingen en lezingen over sociale en economische onderwerpen, met wisselende opkomst. Vooral op de actievergadering van de Abvakabo (Strijd voor zorg) was het erg druk.

Daarna werd door de straten van Utrecht een kilometerslange protestmars gelopen.

Reactie toevoegen

U bent hier