h

Nieuws, september 2013

26 september 2013

Installatie nieuwe commissieleden voor SP Nieuwegein

De SP fractie Nieuwegein is sinds woensdagavond 25 september aangevuld met twee commissieleden: Erik van Wijk en Marian Bijvoet. Zij werden die avond officieel beëdigd als commissielid van respectievelijk de commissie Algemene Bestuurlijke zaken en Samenleving. Vanaf de komende maand doen zij mee!

Lees verder
26 september 2013

SP beslissende stem in afwijzing uitbreiding koopzondagen

Gisteren stemde SP tegen de 52 koopzondagen per jaar, waarmee dit onderwerp definitief van tafel is. Er was een verwoede discussie en het was duidelijk dat er verschillende belangen door elkaar liepen. SP stemde tegen om de positie van de werknemers te beschermen en om de zondag te behouden voor het gezins- en verenigingsleven. Met een zeer nipte meerderheid van 16 tegen 15 stemde de raad tegen de uitbreiding. Iedereen voelde dat de SP de doorslaggevende stem in handen had.

Lees verder
15 september 2013

Eerste voorbereidingen verkiezingen van start


In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014 kwam de SP gisteren bijeen voor een informele aftrap. De kandidatenlijst, het verkiezingsprogramma en de campagne waren onderdeel van een discussie deze avond. Uiteraard was er ook ruimte voor gezelligheid. De komende maanden zullen het bestuur en de actieve leden de ideeën uitwerken en zich voorbereiden op de komende verkiezingsstrijd. Het worden bijzondere verkiezingen dit keer.

Lees verder
12 september 2013

Al tientallen reacties op onderzoek regionale sociale dienst

De SP heeft al tientallen reacties ontvangen op de enquête die recent is gestart over de regionale sociale dienst (WIL). Dit onderzoek werd gestart naar aanleiding van een aantal signalen dat er met name op het gebied van de bejegening problemen zijn. Uit de reacties tot nu toe blijkt dat er meer aan de hand is. Inmiddels heeft het bestuur van de SP in Nieuwegein een uitnodiging ontvangen om in gesprek te gaan met de directeur van de WIL Rob Esser. Uiteraard zal op dit verzoek worden ingegaan.

Lees verder
7 september 2013

Kom op 21 september naar Amsterdam voor massaal protest tegen bezuinigingsgolf!

Kom op 21 september naar Amsterdam voor protest tegen de monsterbezuinigingen. De SP gaat samen met onder meer de vakbeweging een demonstratie organiseren tegen het huidige kabinetsbeleid. Het Comité Stop Bezuinigingen doet via Facebook de oproep aan iedereen die het oneens is met deze domme monsterbezuinigingen om op 21 september om 13.00 naar het Beursplein te komen. In het buitenland verklaart men het Nederlandse Kabinet voor gek, omdat er nog steeds niet geïnvesteerd wordt in de economie. Dit Kabinet van VVD-PvdA hakt in met kortingen op alles wat ons land heilig is. Kom ook op 21 september naar Amsterdam en laat je stem gelden!

Lees verder

U bent hier