h

Nieuws, mei 2013

30 mei 2013

SP ageert fel tegen bouwplannen Oudegein


Gisterenavond kwam de gemeenteraad dan eindelijk aan bod om te stemmen over de plannen voor bouwen in park Oudegein. Een verhitte discussie kon niet voorkomen dat de raad de eerste kredieten heeft verstrekt om de plannen verder uit te werken. De gehele oppositie was tegen, maar het college is er duidelijk op gebrand om de plannen door te drukken. SP-er Hans Verdouw hield een vlammend betoog voor behoud van het groen en het serieus nemen van de bezwaren van de bewoners.

Lees verder
22 mei 2013

Ga mee naar de grote zorgmanifestatie op 8 juni in Amsterdam

Op zaterdag 8 juni 2013 is er een volgende landelijke zorgdemonstratie in Amsterdam. Het is van groot belang dat deze demonstratie een succes wordt! Dit lukt zeker met forse steun van ons allemaal! De demonstratie is bedoeld om het Kabinet Rutte/Samsom massaal duidelijk te maken dat de afbraak van de (thuis-)zorg moet stoppen! De Abvakabo FNV regelt de opstapplekken en het busvervoer naar Amsterdam. Om dit goed te coördineren kun je je het beste van tevoren aanmelden. Bij voldoende belangstelling komt er ook een opstapplek in Nieuwegein.

Lees verder
18 mei 2013

Afsluitende bijeenkomst aankomend kaderleden voor Utrechtse regio


Ongeveer een jaar geleden begon SP Nieuwegein een initiatief voor het opleiden van nieuwe kaderleden. De afdelingen Zeist en de Bilt haakten aan, en vandaag was er een afsluitende bijeenkomst waar de deelnemers een eindbetoog hielden. De betogen moesten persoonlijk en enigszins uitdagend zijn. Na de betogen werd er gediscussieerd.

Lees verder
17 mei 2013

Bewoners Helmkruid overhandigen 5000 handtekeningen tegen bouw woningen Oudegein


Vanavond boden de bewoners van het Helmkruid ruim 5000 handtekeningen aan tegen de bouw van woningen in Park Oudegein. Voor het eerst sprak de gemeenteraad over deze kwestie. Het college vraagt de Raad om de eerste kredieten om verdere actie te ondernemen. De bewoners zijn fel gekant tegen de plannen die het groen aantasten. Dit was ook te merken aan de volle tribune in de Raadszaal. Er waren drie insprekers namens het wijkplatform groen wonen.

Lees verder
1 mei 2013

Symbolische 1 mei actie met verlepte rozen

Vandaag is het 1 mei en de Dag van de Arbeid. Vandaag was de SP op City Plaza om deze bijzondere dag onder de aandacht te brengen. Aanwezigen ontvingen op deze Dag van de Arbeid namelijk een rode roos en een wenskaart. Dit in navolging van die andere partij die vooral rond verkiezingstijd probeert het stemgedrag van mensen te beïnvloeden met het uitdelen van rozen. Verschil met de rozen van die een andere partij was echter dat de SP exemplaren zo goed als verlept waren; voorbijgangers waren dan ook zeer verbaasd.

Lees verder

U bent hier