h

Nieuws, maart 2013

28 maart 2013

Bouwdrift van gemeente nu ook op Hesselaan

In de nooit afnemende bouwdrift is het college bezig om te onderzoeken of er huizen gebouwd kunnen worden op het Hesseveld en Jukoveld bij de Hesselaan. De bewoners zijn uitgenodigd voor een 'meedenkavond' op 2 april. Dan zal waarschijnlijk blijken wat het college van plan is. Een aantal bewoners heeft de eerste contacten gelegd met de politiek. Vanavond was de SP in gesprek met twee bewoners. De gemeente kondigt aan het sportveldje in de wijk al bouwlocatie te willen gebruiken. De bewoners vragen zich af waarom dit groen moet verdwijnen. Daarnaast valt er op de Hildo Kropstraat nog veel te verbeteren aan de leefbaarheid voordat er sprake moet zijn van nieuwe huizen.

Lees verder
23 maart 2013

En alweer 550 steunbetuigingen voor behoud thuiszorg (update)

Op 6 april is een grootse manifestatie op het Malieveld in Den Haag waarbij de ondersteunende partijen een petitie aanbieden aan de politiek. Inmiddels zijn er zo'n 100.000 handtekeningen opgehaald in heel Nederland. Vandaag kwamen er daar weer 550 bij op City Plaza. Nog steeds is de belangstelling overweldigend voor deze actie. Men spreekt er schande van dat de economische crisis nu op de hulpbehoevenden wordt afgewenteld. Kom allemaal op 6 april naar het Malieveld en protesteer mee!

Lees verder
21 maart 2013

Emile Roemer steunt stakende AH medewerkers in Nieuwegein

De SP was vanochtend bij het distributie centrum van Albert Heijn op Laagraven om de stakende medewerkers een hart onder de riem te steken. Veel goede gesprekken werden gevoerd over de slechte werkomstandigheden en de flexcontracten en de lage lonen. Ook Emile Roemer kwam langs om ze toe te spreken, de sfeer zat er goed in. De medewerkers kwamen met bussen uit onder andere Tilburg, Geldermalsen, Zwolle en Zaandam. Ze zijn vastberaden om hun acties voor een beter loon voort te zetten.

Lees verder
19 maart 2013

Inspirerende antwoorden op vragenvuur aan Emile Roemer

Emile Roemer in het politiek cafe Nieuwegein

Vanavond was Emile Roemer te gast bij het Politiek Cafe in Nieuwegein. Al twee keer eerder zou hij komen, maar spoeddebatten in Den Haag gooiden roet in het eten. Nu was het dan echt zover en mocht Emile zijn verhaal houden over de problemen van deze tijd. Hij werd aan de tand gevoeld door de organisatoren en ook de zaal mocht meedoen. Het was te merken dat Emile een goed verhaal had over de onderwerpen want er kwam opvallend weinig weerwoord op uit de zaal. In elk geval een mooie inspirerende avond. Emile mag nog eens terugkomen!

Lees verder
11 maart 2013

Emile Roemer te gast bij politiek cafe Nieuwegein

Emile Roemer

Op dinsdag 19 maart aanstaande komt Emile Roemer naar Nieuwegein als gast van het Politiek Café. Emile zal worden bevraagd over verschillende onderwerpen zoals: de verkiezingen van 2012 en de peilingen van nu, maar natuurlijk ook over de crisis en hoe de SP daar uit wil komen. Ook de linkse samenwerking, Europa en de toestanden op de arbeidsmarkt en de woningmarkt komen voorbij. Natuurlijk is het Politiek Café ook benieuwd welke plannen de SP heeft voor het MKB.

Lees verder
9 maart 2013

Mitros komt over de brug met groot onderhoud op de Sluyterslaan

Eind februari heeft Mitros aan de bewoners van de Sluyterslaan bekend gemaakt dat er grootschalig onderhoud komt aan de 152 flatwoningen. Eerder vorige jaar voerden de bewoners samen met SP actie voor betere woonomstandigheden. Ook werd er een zwartboek uitgebracht over de slechte staat van het onderhoud. Alle commotie heeft ertoe geleid dat Mitros nu over de brug komt met een 1,3 miljoen kostend onderhoudsplan. Hiermee worden voor de zomer nog belangrijke verbeteringen doorgevoerd voor de bewoners. Dit is een belangrijke overwinning in een lange strijd voor betere leefomstandigheden.

Lees verder

Pagina's

U bent hier