h

Nieuws, december 2012

30 december 2012

Laat de thuiszorg niet wegpoetsen!

Het tweede Kabinet Rutte is van plan de thuiszorg een definitieve klap toe te brengen. Vele tienduizenden banen dreigen te verdwijnen en nog meer clienten zullen de dupe worden. Onder het mom dat iedereen maar zijn eigen poetshulp moet inkopen, vindt Rutte dat de thuiszorg wel opgedoekt kan worden. De SP strijdt samen met Abvakabo tegen deze waanzin. Lees snel verder om de petitie te tekenen.

Lees verder
9 december 2012

Enigzins onduidelijke antwoorden op vragen papierinzameling

Deze week gaf het college antwoord op de vragen van de SP op de papierinzameling in twee wijken in Nieuwegein. SP was bezorgd over de samenwerking met de scholen en de mogelijke inkomstenderving van de scholen. Het college geeft in haar antwoorden aan dat de scholen niet hoeven te vrezen voor afnemende inkomsten. Echter de scholen krijgen voor de aanloopperiode een compensatie. Dit geeft aan dat de inkomsten wel onder druk komen te staan. Het is nog niet duidelijk hoeveel de scholen mogelijk inleveren en hoeveel de compensatie zal zijn.

Lees verder
9 december 2012

Nieuwegein draagt bij aan landelijke actie met honderden kinderschoentjes

Afgelopen week werden en vele duizenden kinderschoentjes aangeboden aan minister Asscher van sociale zaken. Deze schoentjes zijn een symbool van de armoede onder meer dan 300.000 kinderen in Nederland. Nieuwegein droeg bij aan deze actie door honderden schoentjes in te zamelen.

Lees verder

U bent hier