h

Nieuws, november 2012

28 november 2012

SP vraagt opnieuw aandacht voor de situatie op de Sluyterslaan

Deze week stond er een ingezonden brief van Mitros op de raadsagenda over de plannen voor het onderhoud op de Sluyterslaan. Naar aanleiding van de brief en de aankondiging van de bewonerscommissie dat ze het overleg met Mitros stopzette, heeft SP gevraagd om een nieuwe politieke avond waarin nog eens alle feiten op een rij worden gezet. Hopelijk zal dit in januari gebeuren. Tegen die tijd zal Mitros bekend hebben gemaakt hoe het onderhoud eruit zal gaan zien. Ook zal er uitslag zijn van een gezondheidskundig onderzoek waar de SP om gevraagd om een verband aan te tonen tussen gezondheidsklachten van bewoners en de slechte staat van de woningen.

Lees verder
24 november 2012

Actie kind van de rekening loopt goed op City Plaza

In Nederland leven 350.000 kinderen in armoede en dat is een schande in een rijk land als Nederland. Om deze reden startte enkele organisaties waaronder SP met de actie 'Kind van de Rekening'. Net voor Sinterklaas op 4 december zullen de organisaties aan het Kabinet in Den Haag vele kinderschoentjes aanbieden als symbool van deze armoede. Vandaag was SP op City aanwezig om schoentjes in te zamelen en om handtekeningen te vragen. Wilt u ook bijdragen aan deze actie? Lees dan snel verder.

Lees verder
22 november 2012

Bewonerscommissie Sluyterslaan zegt vertrouwen in Mitros op


Deze week werd de gemeenteraad ingelicht over het opzeggen van het vertrouwen in Mitros door de bewonerscommissie. Na anderhalf jaar praten is er geen voortgang in de slepende kwestie over het achterstallig onderhoud. De SP beraadt zich binnenkort verder met de bewoners over verdere stappen. Ook zal de SP vragen stellen tijdens de komende raadsvergadering op 28 november.

Lees verder
16 november 2012

Steun de kinderen van de rekening met donatie van schoentjes!

In ons land leven ruim 350.000 kinderen in armoede. Heel concreet betekent dat dat voor velen van hen niet dagelijks een gezonde maaltijd op tafel staat; dat ze niet altijd naar verjaardagsfeestjes kunnen; dat ze vaak zelfs hun eigen verjaardag niet kunnen vieren; dat ze niet mee kunnen doen met sporten, uitstapjes of culturele activiteiten. Allemaal belangrijke zaken voor de ontwikkeling van een kind. Dit zijn letterlijk de kinderen van de rekening. Wij vinden dat onacceptabel en willen dat veranderen. Daarom onze actie: De Kinderen van de Rekening.

Lees verder
16 november 2012

SP stelt vragen over mogelijke inkomstenderving voor scholen


Afgelopen week maakte de gemeente bekend dat er een proef komt voor het inzamelen van papier via de Reinigings Dienst Midden Nederland (RMN). Net als in veel andere gemeenten wil men over op de blauwe papierbakken, en veel mensen zijn daar veelal voorstander van. Echter, vaak wordt vergeten dat veel scholen in Nieuwegein dit papier ophalen en hiermee de krappe schoolkas kunnen spekken. Vaak zijn deze bedragen hard nodig voor scholen om rond te komen.

Lees verder
16 november 2012

College geeft nietszeggende antwoorden op vragen over Dasseweide

Enige tijd geleden stelde de SP vragen over de militaire opleiding op de Dasseweide in de wijk Batau. Naar zeggen van de bewoners ervaren ze ernstige overlast van deze school. Inmiddels is er al veel aandacht geweest van de landelijke pers. De gemeente heeft bij monde van burgemeester Backhuijs laten weten dat er een bemiddelingstraject komt voor de bewoners en het schoolbestuur. De SP hoopt dat hier constructieve afspraken uitkomen. De bewoners zullen meewerken aan deze beweging.

Lees verder

Pagina's

U bent hier