h

Nieuws, november 2009

26 november 2009

De brandweer gaat de politie achterna?

Gisteravond nam de gemeenteraad een definitief besluit over de zogenaamde regionalisering van de brandweer. Hiermee is besloten dat onze brandweermensen voortaan rapporteren aan de regio en een deel van de autonomie kwijtraken.

Lees verder
24 november 2009

SP actie Zuilenstein

Opnieuw heeft de SP een Nieuwegeinse buurt bezocht: Zuilenstein. In een aantal straten werd huis-aan-huis gebuurt waarbij de bewoners werd gevraagd om een solidariteitshandtekening voor de actie 65 blijft 65. Velen namen daarbij ook ruim de tijd om de SP’ers uitvoerig te woord te staan, Naast een aantal positieve zaken zoals “fijne wijk”en “weinig overlast” waren er ook tegenovergestelde verhalen te horen, variërend van geluidsoverlast en inbraken tot aan autodiefstallen en bedreigingen door jeugdigen.

Lees verder
21 november 2009

SP Nieuwegein aanwezig bij de FNV AOW actie in Rotterdam

De SP Nieuwegein was vandaag aanwezig bij de geslaagde actie op de Coolsingel in Rotterdam. Duizenden mensen protesteerden tegen de voorgenomen verhoging van de AOW leeftijd.

Lees verder
19 november 2009

Groep krakers Big Daddy’s biedt gemeente kans om belofte na te komen

Vandaag was SP aanwezig bij het debat voor wijkbewoners en politiek over het krakerinitiatief in Big Daddy’s. In de afgelopen weken kwam de stad in beweging toen bekend werd dat een groep enthousiaste jongeren het voormalige Big Daddy’s had gekraakt om een statement te maken over het gebrek aan voorzieningen voor jongeren.

Lees verder
18 november 2009

Vul de enquete in en win een tomatenpakket!

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2010, houdt de SP een grote enquête. Los van de ideeën die de SP zelf heeft over wat er moet veranderen in de stad, zijn we geïnteresseerd in jouw mening. Doe mee en win een 'tomatenpakket'!

Lees verder
12 november 2009

College en raad wijzen laatste kansen af op socialer en menselijker beleid

Vandaag was de laatste begrotingsbehandeling voor de komende gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart volgend jaar. SP probeerde door middel van voorstellen het beleid meer op mensen te richten, maar alle voorstellen werden uiteindelijk afgewezen. Het besef dat het tijd is voor verkiezingen en voor een ander beleid begint steeds sterker te worden.

Lees verder

Pagina's

U bent hier