h

Nieuws, november 2008

29 november 2008

Handtekeningenactie thuiszorg gaat door!

Vandaag trotseerden een aantal SP-ers de kou door handtekeningen te verzamelen op City Plaza voor behoud van een goede thuiszorg. Enkele weken geleden werd bekend dat de gemeente het contract met Vitras niet gaat verlengen. Dit heeft grote gevolgen voor de thuiszorgmedewerkers en hun clienten. Lees meer hierover en steun de petitie voor een betere thuiszorg!

Lees verder
21 november 2008

Zeg "Nee" tegen de afbraak van de thuiszorg!

Op 17 december 2008 wordt in de Tweede Kamer gedebatteerd over de Wet maatschappelijke Ondersteuning(WMO). Het Comité Zorg Geen Markt organiseert die dag een grote manifestatie tegen de afbraak en uitverkoop van de thuiszorg.

Lees verder
21 november 2008

Emotioneel debat in 't Veerhuis over thuiszorg

Gisteren vond er in 't Veerhuis in Nieuwegein een emotioneel debat plaats met alle betrokkenen bij de thuiszorg. Aanleiding was het niet verlengen van het contract tussen de gemeente en Vitras/CMD die momenteel nog de thuiszorg uitvoeren. Te gast waren veel cliënten en medewerkers van Vitras, de directie, de lokale politiek en vanuit Den haag kwam Renske Leijten, Tweede Kamerlid voor SP. Het was een succesvol debat waarin de emoties soms opliepen. Een oplossing voor de problemen is er helaas nog niet.

Lees verder
20 november 2008

SP stelt vragen over bouwen in uiterwaarden van de Lek

Vandaag stuurde de SP een aantal vragen naar het college van B&W over de voorgenomen bouw van 200 woningen in de uiterwaarden van de Lek bij Nieuwegein. In tegenstelling tot een belofte aan de omwonenden, lijkt het erop dat de gemeente in de uiterwaarden wil gaan bouwen. Iets dat het landschap geweld zou aandoen. Leest u verder voor de vragen die SP stelde.

Lees verder
13 november 2008

Algemene Beschouwingen: SP pleit voor echt sociale stad

Gisteren werden de lokale Algemene Beschouwingen gehouden. Dat wil zeggen dat net als in Den haag na Prinsjesdag, gesproken wordt over de plannen voor het komende jaar. Meestal is het erg veel praten met weinig resultaat. Maar SP kreeg het zowaar voor elkaar een motie aangenomen te krijgen. lees verder voor het betoog dat fractievoorzitter Martijn Stekelenburg uitsprak tegenover alle aanwezigen.

Lees verder
11 november 2008

Thuiszorgmarkt: de zorg is geen markt

Gisteren 10 en vandaag 11 november zijn er op verschillende plaatsen in Nieuwegein bijeenkomsten geweest, waarbij de mensen zich konden oriënteren op de thuiszorgmarkt. Het college organiseerde dit om de clienten 'tegemoet' te komen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier