h

SP met SoeP en bakfiets de boer op

11 november 2006

SP met SoeP en bakfiets de boer op

De campagne is in volle gang en de lokale SP is er dag en acht mee bezig. Vrijdag waren we met onze opgetuigde bakfiets te vinden in de binnenstad. Zaterdag startten we bij winkelcentrum Achterveld, waar de winkelende mensen zich verrast toonden met onze komst. Ons informatiemateriaal met het verkiezingsprogramma en de befaamde SPonsjes vinden gretig aftrek. Rond 13.00 uur verkasten we naar de Plaats. Naast onze bakfiets bouwden we een speciale soepkraam op en een posterzuil, die door partijgenoot Handy Herman in elkaar was gezet. Intussen werd bij Linda, die aan de Utrechtsestraat woont, 20 liter heerlijke tomatensoep bereid en koffie voor het campagneteam.

Het team was inmiddels begonnen met het uitdelen van folders en sponsjes en ook hier was de interesse groot. Onder het genot van een kopje tomatensoep wisselden we met de mensen van gedachten over de verkiezingen, de peilingen, Bos en Balkenende, de gezondheidszorg en het onderwijs, en natuurlijk over de vraag hoe we Nederland socialer kunnen maken met hetzelfde geld.

Opvallend was dat veel mensen meenden dat socialisten het geld te gemakkelijk uitgeven, waarbij vaak verwezen werd naar regeringen waarin de PvdA vertegenwoordigd was. We hebben vaak uit moeten leggen, dat ons programma door verantwoorde keuzes sociaal is en toch maar liefst 6,5 miljard Euro bespaart! Het kan dus wel degelijk, als je de juiste leuzes maakt.

De geSPimpte bakfiets

Vaak ook hoorden we van mensen dat ze niet gingen stemmen: "Het maakt toch niets uit". "Ze beloven van alles, maar er komt niets van", "Of je nou door de hond of de kat gebeten wordt", "Ze luisteren toch niet naar gewone mensen". Die gevoelens van teleurstelling zijn begrijpelijk na het beleid van dit kabinet van de afgelopen jaren. We hebben geprobeerd mensen er van te overtuigen dat hun stem ├ęcht telt en dat het belangrijk is voor ons land dat iedereen van zijn democratisch recht gebruikt maakt. Het kan anders als je je niet wijs laat maken dat Bos en Balkenende de enige opties zijn.

Het was een gezellige en vruchtbare middag. We konden veel materiaal kwijt en de gesprekken waren geanimeerd. Opvallend is dat de SP bij veel mensen sympathie geniet, ook bij niet SP-stemmers. Dat hebben we wel eens anders meegemaakt.... Tegen drie uur waren we "los": onze soepvoorraad was op. Moe maar tevreden braken we op.

Komende vrijdag zijn we eerst 's morgens met SP-kamerlid Christa van Velzen op stap in IJsselstein. 's Avonds zijn we weer met onze bakfiets in de binnenstad te vinden. Zaterdagmorgen staan we eerst bij de Clinckhoeff en daarna bij de Super in IJsselsveld-Oost. Vanaf 13.00 uur vind u ons weer op de Plaats.

U bent hier