h

Wet Maatschappelijke Onrust: In debat met Agnes Kant op 9 oktober in ‘t Veerhuis

1 oktober 2006

Wet Maatschappelijke Onrust: In debat met Agnes Kant op 9 oktober in ‘t Veerhuis

Afgelopen vrijdag heeft de raad besloten over de WMO-wet die 1 januari ingaat. De verordening die o.a. de huishoudelijke hulp regelt (of niet regelt?), is vastgesteld en hiermee is duidelijk geworden wat de burger mag verwachten wanneer hij na 1 januari een beroep doet op de gemeente. Een hoop bureaucratie en concreet gezegd: ‘ minder hulp’ . De SP-fractie had een flink aantal amendementen ingediend die de verordening verbeterd zouden hebben. Helaas hebben de andere fracties nog niet gezien welke situatie gaat ontstaan na invoering van de wet in 2007.

Agnes Kant komt naar Nieuwegein

Om het belang van een goede uitvoering van de WMO te benadrukken, heeft SP een thema-avond georganiseerd op 9 oktober in ’t Veerhuis in Nieuwegein Zuid. Vandaag is aan de pers gemeld dat Agnes Kant, Tweede Kamerlid en woordvoerster voor de WMO naar Nieuwegein komt om in debat te gaan met Wethouder Curvers over dit belangrijke onderwerp. Ook zullen een aantal organisaties deelnemen aan een forumdebat met de beide dames. U bent sowieso welkom om aan het gesprek mee te doen en kunt uw vragen stellen aan de wethouder en Agnes. De zaal is open om 19.30 en we beginnen om 20.00!

De SP zal ook in het nieuwe jaar aandacht blijven geven aan de WMO om in de gaten te houden welke gevolgen de invoering heeft gekregen. We houden u op de hoogte van de voortgang en u kunt het dossier hierover bekijken via de onderstaande link.

Martijn Stekelenburg
Fractievoorzitter

/dossier/

U bent hier