h

Geslaagde WMO-avond met Agnes Kant

10 oktober 2006

Geslaagde WMO-avond met Agnes Kant

Op maandagavond 9 oktober vond een geslaagde politieke avond plaats over de Wet Maatschappelijke ondersteuning in het Veerhuis. Voor deze avond was Agnes Kant naar Nieuwegein gekomen en ook de wethouder Carla Curvers was uitgenodigd. In een discussiepanel zaten verder nog Alma Boender van de Raad van Kerken en Wil Sluis van de Ingezetenenraad WMO. De avond werd geleid door Stephan Okhuijsen, bekend van zijn weblog www.sargasso.nl


Tijdens de avond ontstond een levendige discussie over de WMO en alle aanverwante bezwaren en zorgen. Ook het publiek kon vragen stellen en daarvan werd flink gebruik gemaakt. Vooral de wethouder moest veel vragen beantwoorden van bezorgde burgers en werkers in de zorg. Veel verhalen gingen over de kern van de WMO, die voorschrijft dat hulpvragers hun recht op zorg verliezen en maar moeten hopen dat de gemeente bereidwillig genoeg is om over de brug te komen. Hiermee wordt de rechtspositie van burgers verslechterd en veel mensen die vanaf 1 januari zorg nodig zullen hebben, maakten zich ernstige zorgen.

Agnes Kant gaf meerdere malen aan dat zij deze zorgen deelt en dat de WMO met de grootste aandacht gevolg moet blijven worden. Voorzitter van de SP Nieuwegein Stekelenburg vertelde:”Wanneer na 1 januari blijkt dat de WMO nadelige gevolgen heeft voor mensen, vragen wij deze mensen om dit bij ons te melden. Wij zullen er bovenop zitten en deze zaak met grote aandacht volgen. Ook na 1 januari heeft de WMO onze aandacht”.

U bent hier