h

Nieuws, april 2006

28 april 2006

Actiecomité "Stop de Herkeuringen" opgericht - Demonstratie 17 mei in Den Haag

Om de stilte rond de herbeoordelingen van WAO-ers te doorbreken en te wijzen op de financiële slachting onder WAO-ers, is door een groot aantal landelijke belangenbehartigers het actiecomité "Stop de Herkeuringen" opgericht.
Van ruim 46.000 WAO-ers is na de herbeoordeling de uitkering verlaagd of ingetrokken. Dat is de helft van het aantal mensen dat tot nu toe de herbeoordeling heeft ondergaan. De groep die nu zonder WAO-uitkering zit is tweemaal zo groot als de groep met een verlaagde uitkering.

Lees verder
26 april 2006

SP houdt weggegooid geld bij met verSPilmeter

Op zaterdag 22 april kwam de SP voor het eerst naar buiten met haar verSPilmeter op City Plaza. Op de meter zal de komende vier jaar bijgehouden worden hoeveel geld er verspild wordt, wat de SP betreft. De eerste € 30.000 op de meter zijn alvast voor de inmiddels veelbesproken verbouwing van de wethouderszetels in de raadszaal. Aan de voorbijgangers werd gevraagd wat zij zouden doen met € 30.000 in Nieuwegein. De meest gehoorde suggesties waren een voedselbank, het groenonderhoud en het jongerenwerk en welzijnswerk. De suggesties werden door mensen zelf opgeschreven.

Lees verder
14 april 2006

De SP komt met verSPilmeter

Op zaterdag 22 april a.s. zal de SP op straat te vinden zijn bij de tramhalte op City Plaza. De SP start met een zogenaamde “verSPilmeter” waaraan af lezen is hoe er omgegaan wordt met het gemeenschapsgeld in Nieuwegein.

Lees verder

U bent hier