h

Nieuws, maart 2006

27 maart 2006

SP wordt grootste oppositiepartij in Nieuwegein

Vandaag is bekend gemaakt dat de SP niet zal meedoen aan een college voor de komende vier jaar. In een persconferentie belegd door PvdA is duidelijk gemaakt dat het programma van de SP te weinig overeenstemt met de andere partijen en dat we daar redelijk stellig in zijn geweest.
De SP is de besprekingen ingegaan door tien punten te formuleren, die afgeleid zijn van ons verkiezingsprogramma. De punten waren bedoeld als handreiking om het de informateur Riet van der Nat (die dat overigens voortreffelijk heeft gedaan), zo makkelijk mogelijk te maken. Het lijkt erop dat we met deze punten stellig zijn overgekomen. De informateur heeft de conclusie getrokken dat deze punten eigenlijk niet onderhandelbaar waren.

Lees verder
23 maart 2006

HUURDERS KOM IN ACTIE!

DEMONSTREER MEE OP 8 APRIL 2006

Lees verder
15 maart 2006

Prov. Staten: SP-fractie als enige kritisch over provinciale plannen deregulering

In navolging van de landelijke plannen tot vermindering van regels en bureaucratie, heeft de provincie Utrecht een extern bureau in de arm genomen om te kijken of er ook binnen Utrecht regels geschrapt kunnen worden.

Lees verder
10 maart 2006

IJsselstein na de raadsverkiezingen

Ondanks de geweldige klapper die de SP in Nieuwegein gemaakt heeft, blijven we in IJsselstein een beetje met gemengde gevoelens zitten. Omdat de PvdA ook in IJsselstein de grootste partij is geworden, ligt het erg voor de hand om van een langverwachte (en ook hoognodige) linkse wederopstanding te spreken. En al klopt ons rode hart vol verwachting: we weten maar al te goed dat de werkelijkheid niet zo rooskleurig is als het logo van de sociaal-democraten doet vermoeden.

Lees verder
5 maart 2006

Opinie: Campagne 2006, een terugblik én vooruitblik

De afgelopen maanden is de SP Nieuwegein, geholpen door SP Ijsselstein, druk geweest met de voorbereiding van de gemeenteraadsverkiezingen die 7 maart plaatsvinden. Op de valreep wil ik u mede-Nieuwegeiners nogmaals toespreken. Enerzijds vertel ik kort over een aantal gebeurtenissen die mij persoonlijk opvielen bij de politieke debatten en anderszijds wil ik u aanmoedigen om te gaan stemmen.

Lees verder
3 maart 2006

SP ook op verkiezingsmarkt IJsselstein

Op 3 maart hadden de meeste IJsselsteinse partijen een kraam betrokken op de vrijdagmarkt. Ook de SP kerngroep was aanwezig, al doet zij in 2006 nog niet mee met de raadsverkiezingen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier