h

SP in de raad na 2018?

18 juli 2017

SP in de raad na 2018?

Getriggerd door een bericht in het AD van 13 juli 2017 ben ik aan het denken geslagen. Allerlei vragen kwamen boven. Wat betekent het voor IJsselstein als de SP NIET mee gaat doen bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018? Wie zorgt ervoor dat het denken in IJsselstein niet alleen maar gaat over economie en dure huizen bouwen? Wie komt er op voor de ouderen die thuishulp nodig hebben? Wie zorgt ervoor dat de lage inkomens de ondersteuning krijgen die zij verdienen?

In dat bewuste artikel staat dat Jan Kooijman (oud wethouder) een poging doet in Lopik een linkse plaatselijke partij op te richten. Op dit moment is de vrees dat er in 2018 geen linkse vertegenwoordiger in de raad meer is. Gevreesd wordt dat de PvdA het niet gaat halen. Voor hem én Lopik is dat onacceptabel. Daar moet iets aan gedaan worden, vindt hij. Dus, een nieuwe plaatselijke partij is de oplossing.

Hoe zit dat in IJsselstein? Uit betrouwbare bron weet ik dat (bijna) alle linkse partijen worstelen met het samenstellen van de kandidatenlijst. Het zou zo maar kunnen dat de SP op grond van een te zwakke lijst niet mee gaat doen. Ook de PvdA worstelt ermee. En GL lijkt het gat boven water te hebben. Hoe erg is het ontbreken van het linkse geluid IJsselstein?

Laten we eens kijken naar de laatste twee perioden ( vanaf 2010 tot april 2017) dat VVD, CDA en D66 het voor het zeggen hebben gehad. Let op, rechtser kun je het in IJsselstein niet hebben! Heel veel is uit huis geplaatst, populair gezegd “geprivatiseerd”. En wat zien we? Enorme problemen op kwaliteit én financieel gebied. De ene organisatie na de andere meldt een financieel probleem. En de kwaliteit laat nog steeds te wensen over. Was dit te voorzien? Ja want TOENDERTIJD was bekend dat privatisering géén verbeteringen opleverde. Maar ja, politiek is géén wetenschap, wel het najagen van dromen!!!????

Daarnaast zien we dat er wel heel veel geld en energie is gestoken in het steunen van de economie. Kijk naar de binnenstad.  Alles wordt in het werk gesteld om de binnenstad te ondersteunen in zowel geld als daad. Het kost de gemeenschap tonnen per jaar om meer klanten naar het centrum te krijgen. Wie heeft/hebben daar baat bij? Gaan de prijzen van de koopwaar naar beneden? Natuurlijk niet. De winkeliers en de vastgoed eigenaren varen hier wel bij. De midden- en de lage inkomens hebben het nakijken!? Die komen nauwelijks in het centrum!

Kijk naar de bouwactiviteiten. Veel goedkope woningen zijn gesloopt in IJsselveld-Oost, Kasteelkwartier én in Kloosterplantsoen. Huren tussen de 300 en 600 euro zijn vervangen door huren boven de 700 euro!!!!!  Willens en wetens hebben die rechtse partijen dit laten gebeuren. Ondanks het verzet van de SP heeft dit kunnen gebeuren. Ook de Floridalaan is daar een schrijnend voorbeeld van. De beschikbare ruimte was voorbestemd voor sociale woningbouw. Maar, na schandalige uitlatingen door enkele bewoners van die wijk heeft het college besloten de kavels uit te geven voor dure woningen. Zo geschiedde het.

En last but not least is de thuishulp via de WMO. De ombouw is niet volgens de wet uitgevoerd. Dankzij de SP is blootgelegd dat de aanbesteding onwettelijk is gedaan. Gelukkig gaat ónze wethouder hier een verandering in aanbrengen. Tot nu toe dankzij de rechtse partijen (VVD, CDA en D66) werd iedereen in uren gekort. Bedenk wel dat iemand die hulp krijgt én ouder wordt, niet minder maar juist méér uren nodig heeft. Want welke oudere wordt beter ter been naarmate de leeftijd vordert?

Conclusie: IJsselstein heeft héél hard een sterk links blok nodig. Een links blok dat de huidige focus op  economie verschuift naar mens.

Indien de SP niet meedoet in maart 2018 zou dat een ramp zijn voor IJsselstein. Wie weet er een oplossing voor?

KOM OP MENSEN, DIT LATEN WE NIET GEBEUREN. SAMEN DE SCHOUDERS ERONDER. KOM IN ACTIE. HET IS NU BELANGRIJKER DAN OOIT! IJSSELSTEIN HEEFT ONS HARD NODIG. SAMEN ZETTEN WE DE SP OOK IN DE VOLGENDE RAADSPERIODE WEER OP DE KAART!

Reacties

Vele mensen hebben er energie in gestoken om het SP geluid op Straat en in de Raad te laten horen.
Ons hart weet dat dit hard nodig is. Toch laten we ons door ons hoofd verleiden om strategisch te stemmen.

Hoe maak ik mijn keuze? Ik wordt niet geraakt door een doemscenario van niet meedoen. Ik laat mij leiden door een bericht over hoop en een club die dat ook waar kan maken.

Wat betekent het voor IJsselstein als de SP WEL mee doet bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018?

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier