h

Blog Joop van Well

18 juli 2017

SP in de raad na 2018?

Getriggerd door een bericht in het AD van 13 juli 2017 ben ik aan het denken geslagen. Allerlei vragen kwamen boven. Wat betekent het voor IJsselstein als de SP NIET mee gaat doen bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018? Wie zorgt ervoor dat het denken in IJsselstein niet alleen maar gaat over economie en dure huizen bouwen? Wie komt er op voor de ouderen die thuishulp nodig hebben? Wie zorgt ervoor dat de lage inkomens de ondersteuning krijgen die zij verdienen?

Lees verder
9 mei 2017

Zijn wij, de Nederlanders, te lief?

Al jaren verbaas ik mij over de houding van “De Nederlander” t.o.v. van alle veranderingen in social-economisch opzicht. De zorg wordt voor veel Nederlanders te duur. De lonen stijgen niet of nauwelijks terwijl de winsten van de bedrijven sterk toenemen. De werkloosheid daalt heel langzaam terwijl het robotisme toeneemt. Oftewel nogal wat redenen om boos te zijn en de straat op te gaan. Zelfs de dag van de arbeid gaat aan Nederland voorbij.

Lees verder
9 mei 2017

Wordt Nederland een tweede Gataca?

Kent U de film Gataca? Neen, jammer want hij is zeker de moeite waard. In deze film wordt een maatschappij geschetst waarin een zeer zware tweedeling is tussen de mensen met het juiste DNA en de mensen met het “verkeerde”. Bij de geboorte wordt DNA afgenomen en wordt de categorie waarin het kind komt vastgesteld. Alleen de mensen met goede eigenschappen dankzij hun DNA krijgen alle privileges en leven in een hemel. De rest wordt afgedankt en leven in “een hel”.

Lees verder

U bent hier