h

Is money the root of all evil?

15 februari 2015

Is money the root of all evil?

Oftewel,  hoe moeilijk is het om integer te zijn en te blijven?
In een eerder betoog heb ik al over integriteit geschreven. Nu er weer een politicus negatief in het nieuws is, voel ik mij toch genoodzaakt op deze vraag antwoord te geven.

De liberalen hebben een gedachtengoed waarbij minder regels en minder overheid centraal staan. Ook wel eens uitgedrukt als “het vrije markt denken”. Vanuit die gedachte stap je logischerwijze snel en makkelijk over op “bemoei je niet met mij” en “ik ben goed voor de maatschappij, dus laat mij met rust”. Wat hiervan de gevolgen kunnen zijn, zijn niet alleen de crises van de afgelopen 8 jaren, maar ook al die affaires die de laatste jaren in het nieuws zijn gekomen. 

Liberalen staan nogal bekend als mensen die graag veel geld hebben en houden. Dat is vaak te zien aan het stemgedrag van deze groep. Op een duur huis zal je niet snel een SP-poster zien hangen, die van de VVD en andere liberalen veel vaker. 

Voeg je deze twee eigenschappen bij elkaar dan is te verklaren dat er onder de graaiers, want dat zijn ze natuurlijk, veel liberalen voorkomen. 

Wat je ook vaak bij liberalen ziet, is dat ze fraude hard willen aanpakken. Zo hebben ze ervoor gezorgd dat iemand die bij de sociale dienst door een onjuist ingevuld formulier (bewust of onbewust) een uitkering krijgt, die verkregen uitkering moet terugbetalen met  een  boete erbovenop van 100 %. Hoe verzin je het? Gelukkig heeft de rechter hieraan geen gehoor gegeven.

Maar als de liberaal zelf aan de beurt is, dan wil ze van een boete niets weten. Volgt u het nog? De meest recente graaier uit de Tweede Kamer, Verheijen van de VVD, heeft onterecht reiskosten e.d. gedeclareerd ten koste van de gemeenschap, terwijl het  privéuitgaven waren en terwijl hij een riante onkostenvergoeding heeft gehad. Hij heeft beloofd het terug te betalen. Maar die boete dan? Nee, daar begint hij niet aan. Die regels zijn er alleen maar voor de minima en niet voor die graaiers. 

Het moet toch niet gekker worden.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier