h

Blog Joop van Well

9 november 2015

Gevolg van het afbraakbeleid?

Het lijkt wel alsof een groot deel van het Nederlandse volk in opstand komt tegen de plannen van Rutte c.s. om asielzoekers in veel plaatsen op te vangen. Ook op internet zijn veel schotschriften over de aanpak te lezen. De weerstand wordt voornamelijk verwoord door te kijken naar wat zij (de asielzoekers) wel en wij niet krijgen. Is dat het gevolg van het afbraakbeleid door de kabinetten in deze eeuw?

Lees verder
30 juli 2015

USP, een Zegen of een Zonde?

Het is nu vakantietijd. Eindelijk en gelukkig. Het was me het jaartje wel; veel gedoe met het afscheid van de oude burgemeester, met het vinden van de interim en daarna de nieuwe burgemeester  en last but not least het afscheid van de heer Leutscher.  De schoolvakantie is ook de tijd van het zomerreces. Oftewel even geen politiek bedrijven. Maar, staan dan alle processen stil? Eigenlijk niet.
Zo’n doorlopend proces is het terugwinnen van de controle door de raad over de GR’en van IJsselstein. Daar is en zal nog veel over te doen zijn. 

Lees verder
15 februari 2015

Is money the root of all evil?

Oftewel,  hoe moeilijk is het om integer te zijn en te blijven?
In een eerder betoog heb ik al over integriteit geschreven. Nu er weer een politicus negatief in het nieuws is, voel ik mij toch genoodzaakt op deze vraag antwoord te geven.

Lees verder

U bent hier