h

Aftreden wethouder

26 januari 2017

Aftreden wethouder

SP IJsselstein betreurt het aftreden van wethouder dhr. H. Veldhuijsen.

Het dossier UW samenwerking kent alleen maar verliezers. Er is te laat ingegrepen om de problemen bij de kern aan te pakken waardoor de chaos op het eind zo groot was dat het alleen nog opgelost kan worden met grote bedragen geld.

Daarbij genomen dat het college zich niet geroepen voelde om de raad tijdig en volledig in te lichten maakt de beslissing van de wethouder als mens zeer pijnlijk maar politiek technisch gezien de meest juiste.

Dhr. Veldhuijsen heeft zich jaren met hart en ziel ingezet voor onze stad en daar danken wij hem voor. Zijn er dan echt alleen maar verliezers?

Wat de SP betreft niet. Een van de top ambtenaren die net zo hard aan dit debacle heeft meegewerkt heeft recent een chique aftocht gekregen om meer geld te gaan verdienen in een andere gemeente.

Met de kennis van vandaag had dit nooit zo mogen gebeuren.

Reacties

Inderdaad, en degene die die ambtenaar die chique aftocht heeft bezorgd moet ook eens aan de schandpaal. Dat geldt ook voor het handelen van de SP inzake de 5,6 ton voor de hockey (kakkers)club. Zoveel bezuinigingen op zorg, te weinig sociale woningen en dan dat enorme bedrag aan hollende mensen met een houten stick, één club, waar een groot deel van het jaar niet gespeeld wordt. PvdA en LDIJ zeggen terecht dat het huidig onderkomen best goed is. SP had met de PvdA moeten meestemmen, de gewone mensen snappen hier niets van. Met de kennis van vandaag gaan we bij de volgende verkiezingen op de LDIJ stemmen.

Ik zat erbij en luisterde ernaar om een onafhankelijk stuk te schrijven in de krant, maar wel met enige kritische noten erin. Ik heb me verbaasd over het gemak waarmee er precedenten worden geschapen en grote bedragen voor nog duurzamer dan duurzaam worden toegekend. Ik snap meneer Van Baren helemaal. Ben benieuwd naar de reactie van de SP op zijn stuk...

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier