h

Fractie

26 januari 2017

Aftreden wethouder

SP IJsselstein betreurt het aftreden van wethouder dhr. H. Veldhuijsen.

Het dossier UW samenwerking kent alleen maar verliezers. Er is te laat ingegrepen om de problemen bij de kern aan te pakken waardoor de chaos op het eind zo groot was dat het alleen nog opgelost kan worden met grote bedragen geld.

Lees verder
20 september 2015

Raad weer buiten spel

Niet voor de eerste keer zijn wij als raadsleden finaal buitenspel gezet. De wethouder heeft ons maanden een worst voorgehouden die op het laatst totaal opgegeten was door Ja de wethouder zelf.

Lees verder
30 juli 2015

USP, een Zegen of een Zonde?

Het is nu vakantietijd. Eindelijk en gelukkig. Het was me het jaartje wel; veel gedoe met het afscheid van de oude burgemeester, met het vinden van de interim en daarna de nieuwe burgemeester  en last but not least het afscheid van de heer Leutscher.  De schoolvakantie is ook de tijd van het zomerreces. Oftewel even geen politiek bedrijven. Maar, staan dan alle processen stil? Eigenlijk niet.
Zo’n doorlopend proces is het terugwinnen van de controle door de raad over de GR’en van IJsselstein. Daar is en zal nog veel over te doen zijn. 

Lees verder
10 november 2014

Zorg menswaardig recht

Wanneer ben je een goed volksvertegenwoordiger? Wanneer vertolken wij de stem van onze stemmers het best?

Dit zijn twee vragen waar wij als SP IJsselstein zijnde de afgelopen weken continu mee bezig zijn geweest. Het klinkt misschien heftig maar ik kan u vertellen dat het zo is. Afgelopen donderdagavond 6 november stonden wij namelijk voor het zwaarste dossier van deze raadsperiode namelijk de decentralisaties jeugdzorg en WMO. 

Lees verder
6 oktober 2014

Integriteit, bestaat dat eigenlijk wel?

N.a.v. ons stuk over integriteit ontving ik verschillende interessante reacties vanuit mijn eigen partij.

Lees verder
29 september 2014

Integriteit, onze ervaring na een thema-avond

Afgelopen donderdagavond heeft een deel van de gemeenteraad en de clusters meegedaan aan de thema-avond over Integriteit. Een goed initiatief aan het begin van een collegeperiode. Even met elkaar praten over wat wel kan en wat niet. De grote afwezige was de LDIJ???

Lees verder
16 juli 2014

Zomerreces, thuiszorgmedewerkers en maidenspeech

Een dag later dan op de planning stond ivm de halve finale van het Nederlands elftal was er de laatste raadsvergadering voor het zomerreces.
Voor mij persoonlijk een spannende avond omdat ik mijn maidenspeech zou gaan houden en voor het eerst een motie in zou gaan dienen. Een maidenspeech is je eerste speech in de gemeenteraad. Het bijzondere hieraan is dat je tijdens je maidenspeech niet onderbroken mag worden door andere partijen maar gewoon je hele speech in een keer mag afmaken.

Lees verder
6 juni 2014

Openheid en transparantie!?

Dinsdag 27 mei was in IJsselstein de avond van het nieuwe college D66, CDA en VVD. D66 heeft zijn uiterste best gedaan een volledig nieuw begin te organiseren. Openheid en transparantie!? De SP was in het begin heel enthousiast. Maar al gauw werd duidelijk dat er helemaal geen transparantie aan de orde was. Het werd weer als vanouds achterkamertjes politiek. En, omdat de SP daar niet aan meedoet, heeft ze het bestuursakkoord niet ondertekend.

Lees verder
13 mei 2014

Mijn eerste raadsvergadering

Op 08 mei was het dan eindelijk zo ver. Mijn eerste echte raadsvergadering als raadslid. De agenda deed vermoeden dat het een niet al te lange vergadering zou worden maar dit bleek een illusie. De in de volksmond inmiddels genoemde bonnetjesaffaire en de bomenkap bij de Touwlaan zou er voor zorgen dat de vergadering langer zou duren dan wij allen dachten.
Lees verder

Pagina's

U bent hier