h

Nieuws, augustus 2014

29 augustus 2014

Voor SP-leden Nieuwegein

Onlangs zijn de SP-leden in Nieuwegein - waarvan het mailadres bekend was - gevraagd of zij belangstelling hebben om deel te nemen aan het digitaal platform. Op het moment van dit schrijven hebben zich inmiddels 28 leden aangemeld!

Lees verder
29 augustus 2014

Geslaagde actie op 6 september!

Zaterdag 6 september was de SP weer present op CP. Waar andere partijen zich nauwelijks meer op straat vertonen, daar zal de SP Nieuwegein zeer regelmatig aanspreekbaar zijn op winkelcentra in de stad. En... omdat het motto was 'Zorg om de zorg' was de 'SP dokter' natuurlijk aanwezig.

Lees verder
17 augustus 2014

SP houdt vinger aan de pols

De SP afdeling Nieuwegein houdt de vinger aan de pols. En dat is nodig ook, gelet op de ervaring van een 78-jarige inwoonster. Zij benaderde onlangs de SP Hulpdienst met een hulpvraag. Tot voor kort had zij 2 x 3 uur huishoudelijke hulp. Na een zogeheten 'keukentafelgesprek'met een WMO-medewerkster werd bepaald dat er voor nog maar 1 x 3 uur huishoudelijke hulp werd vergoed. Een achteruitgang van 50%.

Lees verder
8 augustus 2014

Zorg om de thuiszorg

De gevolgen van de decentralisatie van grote delen van de zorg beginnen zichtbaar en voelbaar te worden, zo constateert Abvakabo FNV. Met ingang van 1 januari 2015 krijgen veel ouderen, zieken en gehandicapten geen of minder thuiszorg en moeten zij een beroep doen op familie, buren of andere vrijwilligers. Tegelijkertijd kondigen zorginstellingen ontslagen aan. 

Lees verder

U bent hier